Erhvervsstyrelsen har endnu engang udsat fristen for at indberette til slutafregningen. Oprindeligt fra fra 30. september 2022 til 30. oktober 2022 og nu til 30. november 2022.

Knap nok havde vi publiceret nyheden om at fristen for at indberette til slutafregning, før fristen igen er blevet udskudt. For anden gang på to uger udskyder Erhvervsstyrelsen datoen for, hvornår virksomheder skal tilbagebetale kompensationsordninger fra COVID-19.

Fristen gælder for virksomheder, der har modtaget kompensation for faste omkostninger, lønkompensation og kompensation for tabt omsætning efter sommeren 2020. Virksomheder, der har modtaget kompensation for stedbundne faste omkostninger (light), vil snart modtage en invitation om at indberette til slutafregningen for denne ordning. Fristen vil fremgå af invitationen.

Indberet til tiden og undgå et tilbagebetalingskrav

Med den nye frist opfordrer Erhvervsstyrelsen de sidste virksomheder til at gå i gang med at indberette med det samme. For at modtage kompensation er det en betingelse at indberette til slutafregningen. Derfor vil Erhvervsstyrelsen efter fristen den 30. november 2022 kræve hele kompensationsbeløbet tilbage for de perioder, virksomhederne ikke har indberettet for.

Alle virksomheder har modtaget et brev om den nye frist i Digital Post. Fristen fremgår også på Mit Virk under virksomhedens aktiviteter.

Virksomhederne kan indberette til slutafregning af kompensation for følgende ordninger og perioder:

  • Kompensation for faste omkostninger i en eller flere perioder mellem 9. juli 2020 og 28. februar 2022
  • Lønkompensation i en eller flere perioder mellem 30. august 2020 og 15. februar 2022
  • Kompensation for tabt omsætning i en eller flere perioder mellem 1. september 2020 og 28. februar 2022.


Få overblik over din virksomheds slutafregning

Er du i tvivl om, hvilke kompensationsordninger og kompensationsperioder, din virksomhed skal slutafregne for, så er der hjælp at hente på Virk.dk. Her kan kan få et overblik over de ordninger og perioder, der er gældende for din virksomhed.

  1. Log ind på Virk
  2. Klik på ’Afventer virksomhed’
  3. Klik på pilen under ’Vis mere’ for den kompensationsperiode, I ønsker at slutindberette for.


Indberet inden fristen

Hvis virksomheden ikke indberetter til slutafregning inden fristen, kan Erhvervsstyrelsen kræve, at virksomheden betaler hele kompensationsbeløbet tilbage.


Har du brug for hjælp?

Du er velkommen til at kontakte os på telefon +45 3929 0800 eller skriv til os buusjensen@buusjensen.dk