Forskudsopgørelse for 2024 er åben. Hvad skal være opmærksom på?

Enkelte ting har ændret sig, mens det meste forbliver uændret. På trods af dette er der stadig fradrag, som danskere ofte overser år efter år. Derfor giver vi vores bud på, hvad man bør være opmærksom på i forbindelse med forskudsopgørelsen for 2024.

I år er en nyhed, at boligskatten indgår i skatteopkrævningen

Forskudsopgørelsen for 2024 tilgængelig på skat.dk for 5,3 millioner danskere, hvilket giver dem mulighed for at gennemgå og justere forventede indtægter og fradrag. En bemærkelsesværdig ændring er inkluderingen af boligskatten i forskudsopgørelsen som en del af de nye boligskatteregler, der trådte i kraft den 1. januar 2024.

De nye boligskatteregler, der træder i kraft den 1. januar 2024, ændrer måden, boligskatten opkræves på. Nu vil opkrævningen af boligskat blive kombineret på både forskuds- og årsopgørelsen. Betaling af grundskyld vil fremover foregå som en integreret del af den løbende skattebetaling fra januar 2024, i stedet for to gange årligt som tidligere.

Ret forskudsopgørelsen, når der sker ændringer i din økonomi

Skattestyrelsen opdaterer forskudsopgørelserne baseret på tidligere data, men da nye oplysninger fra for eksempel banker og arbejdsgivere til forskudsopgørelsen, ikke modtages automatisk, er det op til borgerne selv at holde deres oplysninger opdaterede, især efter større livsændringer som jobskifte eller bolighandler.

Det er afgørende at sikre, at din forskudsopgørelse altid afspejler de korrekte tal og oplysninger i din økonomi. Dette sikrer, at du automatisk betaler den korrekte skat hver måned, hvilket betyder, at du undgår at have tilgodehavender eller risikoen for en restskat ved årsopgørelsen. Du har mulighed for at foretage flere rettelser i løbet af skatteåret.

Når du foretager justeringer i din forskudsopgørelse via TastSelv, opdateres også dit skattekort automatisk og sendes til eksempelvis din arbejdsgiver eller pensionsinstitut. Dette gælder også, hvis du modtager SU.

Ret forskudsopgørelsen, når der sker større ændringer i din økonomi eller i dit liv

Her er nogle eksempler på situationer der kan påvirke din skat:

 

Vi er klar til at gøre en forskel!

Ring til os på +45 3929 0800 eller tøv ikke med at sende os en mail på buusjensen@buusjensen.dk.