Som arbejdsgiver har du fuldt fradrag, selvom du vælger at afholde julefrokost udenfor virksomheden eller med overnatning.

Det er ikke en betingelse, at julefrokosten skal afholdes på arbejdspladsen. Julefrokosten kan også afholdes på restaurant eller måske virtuelt, som flere gjorde under COVID-19.

Hvis virksomheden helt eller i nogen grad dækker udgifterne julefrokosten, beskattes medarbejderne ikke. Dette gælder også selvom den ikke afholdes fysisk eller andre steder end arbejdspladsen. Og som virksomhed har du stadig fuldt fradrag, fordi det er en personaleudgift.

Hvem må du tage med til julefrokosten?

Som udgangspunkt kan alle deltage i julefrokosten. Men en god tommelfingerregel er, at hvis de deltagende deltagere af naturlige årsager, så beskattes medarbejderne ikke. Det kan fx være nære samarbejdspartnere eller børn og ægtefæller.

Vi afholder stadig julefrokosten virtuelt

Sidste år besluttede flere virksomheder at holde julefrokosten virtuelt, og det er stadig muligt. Der kan fx bestilles vin, underholdning, mad m.v. direkte hjem til medarbejderne, eller til mindre grupper.

Julefrokost på hotel

Afholder i julefrokosten på hotel, med overnatning og morgenmad, så er det også skattefrit for medarbejderen og fradragsberettiget for virksomheden.

Hvad med prisen?

Der er ingen klare regler for, hvad prisen for en julefrokost må være. Så uanset om julefrokosten afholdes på McDonald’s eller Noma, så skal dine medarbejdere altså ikke beskattes.

Har du brug for hjælp?

Du er også velkommen til at kontakte os på telefon +45 3929 0800 eller skriv til os buusjensen@buusjensen.dk