At udleje sommerhuse og ferieboliger kan være en god kilde til ekstra indtægt, men det er vigtigt at betale skat af dine lejeindtægter

Hvis du udlejer din feriebolig eller sommerhus, skal du være opmærksom på de skattemæssige forpligtelser, der følger med. Afhængigt af den type fradrag, du vælger, vil du kun skulle betale skat af den del af din lejeindtægt, der overstiger en vis grænse. Det er vigtigt at bemærke, at der er forskellige regler for udlejning af en feriebolig, som du også bruger selv. Hvis du bruger din feriebolig udelukkende til udlejning, gælder der andre regler.

Du skal træffe et valg mellem at benytte dig af et bundfradrag eller en regnskabsmæssig metode. Det er ikke muligt at benytte begge dele på samme tid.

1. Beskatning med fast bundfradrag (40%-reglen)

Den mest almindelige måde at beregne skattepligtig indkomst på, når du udlejer din ejendom, er ved at anvende 40%-reglen. Denne metode er populær, da den er enkel og nem at forstå.

Hvis du vælger denne metode, kan du modtage op til 44.500 kroner i lejeindtægt skattefrit. Derudover kan du også trække yderligere 40% fra den resterende lejeindtægt (som inkluderer både husleje og betaling fra lejere for el, olie, telefon mv.) udover bundfradraget på 44.500 kroner.

Den del af din lejeindtægt, der er tilbage efter at have trukket bundfradraget og yderligere 40% fra, beskattes som kapitalindkomst.

2. Regnskabsmæssigt fradrag

En mere kompleks, men også mere profitabel metode, når du udlejer dit sommerhus i større omfang, er det regnskabsmæssige fradrag.

Ved anvendelse af denne metode skal du foretage en regnskabsmæssig opgørelse af både indtægter og udgifter, men du vil ikke modtage bundfradraget på 44.500 kroner eller 40%-fradraget, som du får ved brug af 40%-reglen. I stedet skal du betale skat af din lejeindtægt fratrukket de udgifter, du har i forbindelse med udlejningen af dit sommerhus, såsom vedligeholdelse, afskrivning af inventar og betaling af el, vand, lys og varme.

De udgifter, der er fradragsberettigede, trækkes fra din lejeindtægt, og det beløb, der er tilbage af lejeindtægten, beskattes som kapitalindkomst.

Brug for hjælp?

Hos BUUS JENSEN står vi klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for assistance. Du kan komme i kontakt med os enten ved at ringe på 3929 0800 eller ved at sende en e-mail til os på buusjensen@buusjensen.dk.